Parrot je promijenio ponašanje mačke

Parrot je promijenio ponašanje mačke

Prije dvije godine naši susjedi na slijetanju kupili su Parrot Korelo. Vlasnik stana bio je dadilja za moju kćer, često se došla kući i donijela kavez s papagajom s njima.

Prvo sam zabrinut za ovaj papagaj, jer je mačka živjela kod kuće, koju smo morali pokupiti kući. Mačka nije bila posebno prijateljska, bila je obojena i grebala.

Iako je papagaj bio u kavezu, još sam bio zabrinut za njega i rekao je domaćicu više nego jednom da je njegov boravak u našem stanu opasan. Jednom kad je moja kći otvorila kavez, a parrot je odletio. Letio je oko stana i nismo ga mogli uhvatiti. Sve je trajalo sat vremena.

U jednom trenutku primijetili smo kako je papagaj sjedio na krevetu na mačku. Bili smo jako uplašeni, ali na naše iznenađenje, nije ga dotaknula. Hodala je bliže njemu i počela marljivo.

Bili smo jako iznenađeni kad je mačka samo legla dolje, a papagaj ju je popeo i zaspao. Upravno smo uklonili papiga i zasadili natrag u kavez. Nakon ovog slučaja, susjed je prestao donositi papagaj.

Prošao je mjesec dana, a naši susjedi su morali otići 2 tjedna. Parrot je otišao k nama. Posebno je ostavili u drugoj sobi, a vrata su uvijek bila zatvorena tako da mačka ne bi stigla do njega.

Ali kad je moja kći zaboravila zatvoriti vrata, a mačka je još uvijek uspjela dobiti. Kad sam ušao u sobu, vidio sam sliku. Mačka sjedi nasuprot kavez i gleda u papagaj. Nije dodirnula kavez i nije ga pokušao uhvatiti.

Postao sam zainteresiran, i ja sam ga pustio. Letio je i sjedio točno ispred mačke, a onda, kao posljednji put, popeo je na nju i nije izašao. Tako su se prijavili i proveli vrijeme zajedno.

Zahvaljujući papagaju, naša mačka je postala ljubazna, prestala se skrivati ​​i bojati nas. Kad je došao susjed, iznenadila se. Nismo ih spriječili da komuniciramo. Susjed je u popodnevnim satima donio papagaj i preuzeo noć. Mislio sam da prijateljstvo između ptice i mačke ne može biti, ali kako se ispostavilo, sve je moguće.

Podijelite na društvenim mrežama::

Slično