Parrot jaco ili afrički sivi papagaj

Parrot Jaco ili afrički sivi papagaj

Svijet se sve više širi trend i modu na egzotičnim domaćim životinjama. Netko se usudi podići pitone ili krokodile, a netko košta ručni pauk. Kako držati korak s modom i imati egzotični ljubimac, ali bez prijetnje životu za sebe i druge?

Sada će biti o papagaju ... ali ne mislite da je to obični papagaj, koji se može vidjeti u svakoj trgovini za kućne ljubimce. Nikako. Ovo je papagaj Jaco i postati jasniji - zove se Afrički sivi papagaj ili crvena haljina jacob.

Vanjski opis Parrot Jaco

 1. Duljina tijela do 35 cm, rep - 8 cm, raspon krila - 65 cm.
 2. Crni kljun kljuna.
 3. Žuta iris oko.
 4. Boja perja - pepeo sive i svijetlo sive krajeve i ljubičasto-crveni rep, zahvaljujući kojem je dobio svoje ime "Red-Jaco".
 5. Sive šape.

Opis ponašanja

Parrot Jaco ili afrički sivi papagaj

Ove prekrasne ptice su vrlo vezane za njihove majstore od rane dobi. Zabrinuti su o svojoj obitelji. Parrotovi Jaco posjeduju dobru chuke: Ako se osjećate loše ili ste se dogodili nešto loše, ptica će se sigurno osjećati na vrlo udaljenoj udaljenosti. Ova pasmina papagaja smatra se najinteligentnijem, t. do. Može pohraniti više od 1.500 riječi na skladištu!

Istraživanja su pokazala da Jacob može kopirati ne samo zvukove kućanskih aparata, glasova i riječi osobe, već i ponašanje njihovog vlasnika. Ove pametne ptice mogu povezati riječi koje govori čovjek, s objektima, i također razlikovati boje i oblik objekata. Općenito, njihov mentalni razvoj je sličan razvoju trogodišnjeg djeteta.

Papagaj

Prije svega, nemojte misliti da je Jaco dekorativni ljubimac. Ni u kojem slučaju! Ova ptica preferira ovu pticu Mnogo komunikacije i aktivni životni stil, i stoga ne bi trebalo biti većinu vremena u kavezu. Ali kad je crveno-chucky Jaco izašao iz ćelije, potrebno je paziti na nju, i ne dati sebe. U društvu, kako u ptici iu ljudgu, ovi papigi biraju svoj vođa. To je za njega da će se pokoriti.

Da bi papagaja bio dobar član obitelji, on bi se trebao stalno nositi s njim i educirati. Ali nastava ne bi trebala biti predugo u vremenu. Neka bolje bude kratko, ali česta. Glavna stvar o ovom pitanju je redovito. Ne biste trebali često mijenjati mjesto boravka papagaja, oni ga nose s poteškoćama i to će ih navesti. Na toj osnovi, papagaj može uzrokovati štetu: on će proći nečije perje. Spektakl je strašan, tako da ne biste trebali donijeti takvom stanju svoje omiljene.

Trebate podučavati Jaco da se zabavi samostalno, Tako da je propustio dok je sam. Za to vam je potrebno nekoliko igračaka, a nakon toga naučite papagaj s njima da igraju. Stanica mora biti dovoljno prostrana, tako da parkot može slobodno ispraviti krila, premjestiti i igrati. Stanica bi trebala biti 2 rustikalna za hranu na različitim visinama i udaljenosti. Ne stavljajte jedan na drugi, inače će niže biti voziti.

Svaki dan treba biti čista voda u pticama zalijevanje. Važan aspekt skrbi za vašeg ljubimca bit će da mu treba plivanje, po mogućnosti dnevno. Tako će struktura perja i kože biti u pravom stanju. Povratak ovog postupka treba postupno. Opcionalno, svakodnevno se kupa u kupaonici u kupaonici, dovoljno je da ga prskam od prskalice.

Prehrana Parrot Jaco

Dijeta bi trebala biti vrlo raznolika za puni razvoj papagaja.

Pravilna prehrana Parrot uključuje:

 • Parrot Jaco ili afrički sivi papagajOrašasti plodovi (osim badema).
 • Proizvodi od žita: pećnice, ječam, riža, heljda, proso, pšenica i suncokret, grašak i kukuruz.
 • Voće.
 • Povrće.
 • Bobice (Rowan, Dogwood, crni ribiz, malina, borovnica).
 • Zelenila (salata, lišće špinata, maslačak. Šume i voćne grane s mladom kore).
 • Mineralni podcord.
 • Povremeno daje mineralnu vodu bez plinova.

Parrot reprodukcija

Htio je imati nekoliko ovih lijepih papiga za uzgoj - Trebalo ih je započeti na neutralnom području, a nakon 3 - 4 sata zajedničkog boravka - za slanje, čak i ako je poznanstvo dao pozitivan rezultat. Nakon nekoliko takvih sastanaka, mogu se transplantirati u jednu ćeliju.

Ako je poznavanje ptica nije uspjelo, počeli su se uživati, a zatim bi ptice trebale biti zasijane i zamijeniti jedan od njih drugome.

Nemojte misliti da će sadržaj ove egzotične ptice učiniti jednostavnim. Apsolutno ne.

Da biste odlučili hoće li ga pokrenuti ili ne, trebate uzeti u obzir sve komentare.

Nedostaci sadržaja Parrota Jaco

 1. Parrot Jaco ili afrički sivi papagajOva ptica košta prilično skupa, koja može odmah gurati kupca.
 2. Ako vas prva točka ne zaustavi, onda idite na sljedeći. Ako volite čistoću i red, onda u društvu ove ptice trebate zaboraviti na to. Parrot jede dosta i sočan, a oni nisu navikli na pladanj i nastavite u letu ili sjediti negdje. Što znači da se oko tepiha uopće treba zaboraviti.
 3. Ako želite biti u tišini, onda ova životinja očito nije za vas. Vrijedi zaboraviti na mirnu zabavu, t.do. Ova ptica voli aktivnu komunikaciju. Stalno će zvučati, želim vam ili ne.
 4. Ako je vaš ljubimac htio izaći iz kaveza "u ljudi" i letjeti izvan njega - ne možete se dugo odoljeti! Počinju vikati u svakom pogledu i kopati kavez kandže kako bi izašli iz nje.
 5. Pripremite se za činjenicu da papagaj može suziti i izdvojiti pozadinu, kljucati drvena vrata i vrata.
 6. Imati naviku izbaciti nešto iz stolova, bez obzira na to.
 7. Kada sjede na ramenu na vašem domaćinu, mogu iznenada i oštro odustati.

Ako vas to nije zaustavi, spremni ste stvoriti sve uvjete za život u afričkom sivom papiru u vašem domu, možete sigurno početi pretraživati, koji mora kupiti. Samo zapamtite da je najbolja opcija Kupnja od iskusnog uzgajivača. On će vam moći reći sve i detaljno opisati o brizi čudesne ptice, upozoriti na sve nijanse. Glavna razlika između iskusnog uzgajivača i običnog prodavatelja - uzgajivača će upozoriti na nedostatke, sve će objasniti i upozoriti, pružit će priliku za razmišljanje. do. Važno je za njega da njegovi kućni ljubimci žive u obitelji ljubavi. Prodavatelj, naprotiv, hvalit će svoje životinje i gurnuti ga brže. Takvi ljudi su važni samo materijalna dobit.

Parrot Jaco ili afrički sivi papagaj

Ali prije kupnje, prvo gledajte njegovo ponašanje, dok on reagira na ljude. Možda ne odabereš papagaj i on. Ove ptice osjećaju čovjeka, njegove emocije, pa će vam željeni papagaj potrošiti. Možda kad ste htjeli u krugu ovih ptica, gledajte kako žive, i što predstavljaju, a vi ćete sve razumjeti - to nije za vas.

Nakon svega, bez obzira koliko kažu, vrijedi vidjeti. Ne oslanjajte se na riječi i videozapise dokumentaraca o svim životinjama. Stvarnost je uvijek različita, I ako video pokaže da je bezbrižno, sadrži te papige, a onda uopće nije!

Razmislite stotinu puta, morate vas ili ne. Uostalom, to nije status domaćina egzotičnog ljubimca, već sreće u životu s njim.

Podijelite na društvenim mrežama::

Slično