Htjela sam ukrasti kanara, ali se pokajao i dobio još jedan kao dar

Htjela sam ukrasti Kanara, ali se pokajao i dobio još jedan kao dar

Tada smo bili 9 godina, proučavani u istoj klasi i bili su vrlo dobro prijatelji iz vrtića. U isto vrijeme, svi su svi dijelili svi: igračke, rješavaju domaću zadaću, tajne, pa čak i stolnu kašu. Vrlo smo se posvađali i brzo postavili. Takva je komunikacija između dvoje djece u svakom trenutku rijetka.

Ali jednom u našem prijateljstvu postojala je prekretnica. Rita za rođendan dao je Kanary, a onda nisam osjetio da zavist, iako sam također htjela napraviti takav ljubimac. Djevojka nije imala ništa protiv mog interesa za njezinu Elsu. Dopustila mi je da je držim, pomicanje, hranu i igru.

Nekoliko mjeseci prošlo, a ptica je umorna od nje. Rita joj je vrlo malo vremena platila barem da mi se činila. Bio sam siguran da djevojka ne zaslužuje da ima kućne ljubimce. Vjeruje da bi moglo biti bolje da se brine o kanarinu. S takvim mislima došla je do djevojke svakodnevno.

Stvarno mi se svidjelo slušati kao Elsa pjeva, sjedi u mojim rukama. U jednom od tih trenutaka, moja je glava posjetila misao za koju je još uvijek sramota. Odlučio sam je ukrasti sve dok djevojka ne ode u kuhinju da se pokvari čaj. Tako da ona nije vidjela, sakrila je pjevačicu poinnoyja u rukavu. Sjedila je tiho i nije pokušala izaći, očito mi toliko.

Ritch je vidio kako sam radio u hodniku. Bila je iznenađena, jer ćemo piti čaj. Rekao je da je zaboravio kako je njegova mama obećala da će otići u trgovinu za mlijeko. Srećom, onda je bilo kasno proljeće, i nisam morao povući jaknu. Lažni tražeći, krajnje je ponestalo stana. Osjećao se kao divljač.

Istječe nekoliko metara, nestao iza garaže i izvadio Elsu iz rukava. U tom trenutku postao sam malo sam. Nisam imao pojma gdje sada zadržati pticu. Bilo je nemoguće povući ga kući, jer su roditelji znali da je Rita imala kanarinca. Osim toga, njezini su roditelji bili dobro prijatelji s mojim i povremeno su nas došli posjetiti. Na ovaj ili onaj način, naučili bi da sam napravio svog ljubimca.

Nisam imao čak ni ćeliju, ali uskoro sam smislio kako riješiti ovaj problem. Nakon što je vratio Elsa u rukavac, vodio kući i pronašao posudu u Chulani s poklopcem. . Ne znajući što da odgovorim, izbrisu nešto nejasno, kao da Fedka sa susjednog ulaza trebate dati crve za sutrašnji ribolov. Kad je pitala zašto je uzeo veliku posudu, već sam trčao oko koraka, ne govorim ništa.

Odlazak na ulicu, vidio je Ritu na klupi. Shvatila je tko je ukrao omiljenu. Bez obzira na to kako nisam porila, čuo sam glas hostesa, ptica je počela glasovati. Onda sam bio strašno stidio i ona je primijetila. Ostavljajući Elsa u rukama, djevojka se okrenula i rekla da se ne uvrijedi i čeka me sutra. Ali nitko neće ići nigdje. Nakon 3 dana Ritka je došla. Držala je kavez s drugim kanarinom, koji je ubrzo postao moj ljubimac.

Podijelite na društvenim mrežama::

Slično