Zašto se vuk zove wolf?

Zašto se vuk zove Wolf?

Wolf - najveći grabežljivac iz obitelji kućnih ljubimaca. Najbliže rođaci vukova su kojoti i šakal, koji također uključuje rod vukova. Vuk je predak kućnog psa koji znanstvenici smatraju podvrste vuka. Vukovi formiraju jata u kojima je jasna hijerarhija. Stado vukova, koji žive u blizini naselja, može uzrokovati ozbiljne štete kućne ljubimce ili čak napad na osobu. Vuk za dugo vremena je neprijatelj osobe, a na njoj je održan lov. Recite o vukovima detaljnije.

Zašto se vuk zove Wolf

Riječ vuk, koji u slavenskim narodima zvuči gotovo isto, na primjer, u bugarskom vuku će biti "Võlk", u srpskom "Vuk", u Bjeloruskom - Vohaku, te u ukrajinskom "voksu".

Vjeruje se da je ova riječ usko povezana s riječju "povlačenjem", "nestaju", jer je vuk kad je vuk povukao - odvukao ju je ispred njega. Stoga izgled riječi "vuk".

Vuk preci - evolucija

Wolf je predak je Canis Lepophagus - Ovo je drevni sisavac sličan kojoti. Vuk preci u Sjevernoj Americi.

Kada su drevni komadi bili izumrli - suparnici vuka - borofage, preci vuka povećao je veličinu tijela. Povećala se i lubanja vuka. Govorimo o tome pronašli ostatke vuka.

Vuk, sličan stvarnom vuku, prvi je otkriven u proučavanju ranog pleistocena, koji je postojao prije više od 1,8 milijuna godina.

Na primjer, pronađen je vuk, nazvan Kanis Priscolatrans, koji nalikuje izvana pravi crveni vuk. Ovaj drevni vuk živio je u Euroaziji. Kasnije je evoluirao u podvrste Kanisa Mosbachensisa, koji je već bio mnogo više kao moderan vuk.

Zašto se vuk zove Wolf?

Ovaj vuk je distribuiran diljem Europe i prije samo 500 tisuća godina njegova evolucija održana u modernom vuku.

Kada je genetika počela istraživati ​​DNK vuka, otkrili su da postoje najmanje 4 genealoška stabla vuka. Ovo je afrička obitelj vuka, himalajske, indijske i tibetanske linije.

Najstariji se smatra Himalajanskom obiteljskom linijom. Tj Prije 150 tisuća godina. Tibetanska vuka je drugačija koja se zove Harktić, uobičajeno je u Europi iu Sjevernoj Americi.

Izumrv japanski vuk je potomak Himalajskog vuka, prije je bio vrlo velik, ali naknadno prirodne promjene koje su dovele do nestanka velikih jedinica, japanski vuk je postao manji.

Wolf Hokkaido, međutim, koji živi na kopnu i ima sposobnost da lovi veliki plijen, mnogo veći od izumrlog japanskog biraca.

Japanski vuk, kao i japanski chondo Wolf ili Shaman umrli su kao rezultat istrebljenja od strane ljudi. Vuk je bio istrijebljen zbog bjesnoće zbog bolesti, čiji su slučajevi opisani u književnim izvorima i datiraju 1732. Posljednji vuk je bio istrijebljen u Japanu 1905. godine. Bio je to minijaturni vuk više poput lisice nego vuka.

Sada možete vidjeti samo punjeni ovaj vuk u muzejima.

Izgled

Vuk je najveće životinje u obitelji kućnog ljubimca, ne računajući neke velike pasmine domaćih pasa, u izgledu podsjeća na veliki pas, što ne iznenađuje, kao vukovi su preci domaćih pasa.

Zašto se vuk zove Wolf?

Većina vukova predatora srednje i velike veličine, duljina tijela vuka može doseći 110-160 cm, visina vuka u grebenima može biti od 60 do 90 cm. Duljina repa do 52 cm.

Masa tijela vuka doseže 80 kg, postoje neke reference na vukove postizanja težine 90-100 kg. Uobičajena težina profitabilnog (jednogodišnjeg) vuka 20-30 kg, težinu marke (2-3 godine) 35-45 kg, težina vuka (više od 3 godine) od 50 kg i više.

Dimenzije i masa vukova snažno ovise o geografskom položaju njihovog staništa i odgovaraju pravilima Bergmana: hladniju klimu, što je veća životinja. Zato, najveći vukovi žive u Sibiru, u Kanadi i na Aljasci. Godine 1939. u Aljasci je minirano vuk od 80 kg. U Sibiru će se proizvoditi informacije koje bi vuk težio 92 kg.

Zašto se vuk zove Wolf?

Obični vuk iz Europe najčešće teži oko 38 kg, vuk iz Sjeverne Amerike teži 36 kg. Najmanji vukovi žive u Indiji i na arapskom poluotoku, njihova uobičajena težina od 25 kg, a ženska težak i manje je, njegova je težina samo 10 kg.

Ženke se razlikuju od mužjaka s njihovim izgledom, manje su po težini i veličini za oko 20%, osim toga, oni imaju manje glave za pedicanje.

Vukovi su vrlo jake životinje, imaju takvu silu koja se može pretvoriti preko smrznute trupove velikog svinja ili losa.

Wolf`s Head masivan, širok, s vrlo isporučenim trokutastim ušima koji podsjećaju uši lacasa ili njemačkih ovčara. Njuška vuka je široka, izdužena, na stranama ima "BenBard". Lice vuka je vrlo različito od njuške šakala ili kojota, što je više akutno i usko. Veliki lice vuka je vrlo izražajan, vuk sa svojom vjerom može izraziti više od 10 emocija: ljutnje, zlobe, milovanja, zabave, budnosti, poniznosti, prijetnji, mir, strah. Obrazi imaju vuk gotovo bijeli, u području očnih svjetlosnih mrlja. Širina nosa, širi knjigu.

Zašto se vuk zove Wolf?

Ženke imaju uži lice, s užim čelo i tankim vratom.

Wolf je oči savršeno vidjeti u mraku, zahvaljujući reflektirajućem sloju, koji svijetli u mraku.

Vuk izgleda kao moćni i opasni predator, tanak, s jakim snažnim tjelesnim stanajem, mišićnim vratom i izvučenim trbuhom. U procesu evolucije, vuk je dobio duboko zasađene, uske i pojednostavljene prsa, visoke teške noge, kliznu leđa, sve to omogućuje vuka u potrazi za rudarstvom da prevladaju velike udaljenosti.

Vuk zubi igraju važnu ulogu u svom životu. Oni su u stanju izdržati teret više od 10 megaskascala i za vuk je i oružje napada i zaštite. Gubitak zuba vodi do gladi i naknadne smrti vuka.

Wolf usta sadrži 42 zuba, 20 zuba u gornjoj čeljusti i 22 u donjem dijelu. Fangs Wolf drži i vuče svoj plijen. Ostatak njihovih zuba, vuk razdvaja plijen, razbija ga na komade i mljevene kosti.

Zašto se vuk zove Wolf?

Rep vuka je prilično dug i gust, može dosegnuti do 52 cm dugo. Za razliku od psa, rep boje WA obično se spušta, za koji ga lovci nazivaju "pullen".

Rep odražava raspoloženje vuka, prema svom položaju i pokretu, možete odrediti emocionalno stanje vuka, bilo da se boji, ili mirno, također rep vam omogućuje da prosudite poziciju vuka u stadu.

Krzno na debljinu vuka, dovoljno dugo i vrlo toplo. Sastoji se od njihovih dva sloja, zbog onoga što vuk izgleda mnogo veći od zapravo.

Vanjski sloj vune čini rigidnu kosu koja odbija prljavštinu i vodu. Drugi, unutarnji sloj je temelj, koji je vodootporna pahulja, štiteći vuka od zimske hladnoće.

Poddlaka ima maksimalnu gustoću zimi, zahvaljujući njemu u sjevernim geografskim širinama, vukovi mogu sigurno biti na otvorenom području na temperaturama do minus 40 stupnjeva. S jakim mrazom vuk skriva lice između stražnjih šapa i zatvara rep. Niska toplinska vodljivost vuka krzno osigurava bolju zaštitu od hladnoće od vune, ondate ili dabrova i omogućuje vukove da prežive u najtežim klimatskim uvjetima

Na kraju proljeća, vuk počinje mokrenje, nizvodno počinje biti manjkavo iz tijela, dok se kako bi se riješili od njega vukove trljaju na kamenje, grane i debla s drveća. Poddlaka je ponovno otkrila jesen kako bi zaštitila vuka iz zimskih mraza zimi.

Zašto se vuk zove Wolf?

Boja krzna vuka karakterizira veliki broj nijansi, ovdje su sive, bijele, crne, crvene i smeđe boje. Razlike u boji pripadaju samo vanjskom sloju vune, pod svim vukovima su uvijek sive.

Složena boja krštanja vuka omogućuje da se spoji s okolinom, obavljanje uloge kamuflaže, osim ovog miješanja različitih boja i nijansa, pojedinca za svaku životinju, omogućuje vukove da razlikovaju jedan vuk iz drugog.

Bojanje krzna vuk ovisi o staništu. Vukovi koji žive u šumama najčešće imaju sivosmeđu boju. Vukovi koji žive u tundri imaju svjetlo, gotovo bijelu boju. Vukovi koji žive u pustinji imaju siću crvenu boju. U planinama središnje Azije, vukovi vedro ocher. Vukovi iz arktika gotovo su bijeli.

U vukovima duge i jake noge, s dovoljno malih šapa. Prednje šape veće stražnje i imaju pet prstiju. Četiri prsta na stražnjim nogama. Na šape, između prstiju u vukovima nalaze se male membrane, omogućuju vam da smanjite specifično opterećenje šapa na površini, tako da vuk ne uspije i kreće mnogo brže od njegovih žrtava u dubokom snijegu.

Zašto se vuk zove Wolf?

Wolf Paw je uređen na takav način da kada se premještanje vuka ne temelji na cijeloj šapi, ali samo na prstima, što mu pomaže bolje balansiranje njegove težine.

Vuna od čekinja na šapama i kandžama pomaže vuku da ne klizi pri vožnji na snježnu Nasta.

Circulacijski sustav vuka šapa dizajniran je tako da vuk može smanjiti protok krvi koji ide u šape, kako bi se očuvala toplina cijelog tijela.

Između prstiju vuka su tajni žlijezde, koji ostavljaju identifikacijske tragove za to, za koji se on ili drugi članovi njegovih jata mogu usredotočiti na tlo.

Wolf Fast i Hardy Predator. On može biti zrak, brzinom od 10 km / h, vodite udaljenost od nekoliko kilometara dalje. U jednoj noći, to može napraviti prijelaz od 60-80 kilometara, a tijekom potjere može ubrzati u galopu na brzinu od 60 km / h, što skokove za 4-5 metara.

Gdje vukovi žive?

Wolf - životinja, koja je najčešći zemaljski grabežljivac. Ova divlja životinja ima široko stanište. Vuk živi pretežno u hladnim zemljama i na raznim pejzažima. U šumama, stepama, pustinjama, taiga, tundre, šumske stepe i podnožje planina.

Zašto se vuk zove Wolf?

Vukovi žive u mnogim područjima Europe (iz Rusije do Portugala), Aziji (iz Koreje do Gruzije) i Sjeverne Amerike (od Aljaske do Meksika). Veliki pojedinci nastanjuju tundru i male - južne regije. Znatiželjno je da u Rusiji vuk nedostaje samo na otoku Sakhalinu.

Zašto se vuk zove Wolf?

Zajednički vuk - teritorijalna životinja. Jato vukova žive u osvojenim područjima čije su granice označene oznakama. Ljeti, kada je Wolf Pack raspada, okupirani teritorij podijeljen je u nekoliko dijelova. Najbolji od njih zauzimaju glavni par, a preostali vukovi idu u vuneni način života.

Kako vukovi žive?

Uobičajeni vuk - Socijalna životinja. Tako da vukovi žive s jatima, oni su lov zajedno, igraju se i čak. Wolf Flock je obiteljska skupina koja se sastoji od životinja različitih uzrasta i može se sastojati od 3 do 40 osoba. Letači upravlja vođom ili močnim vukom - dominantnom osobom muškog. To je najpametniji, mudri i jaki muškarac u vučjem stadu. Vođa stada ima prijatelja - dominantna žena. Zajedno čine par, čime se kombiniraju druge vukove oko sebe - to je paket vuka.

Jato vukova ima svoju hijerarhiju. Vođa u stadu ima neosporno tijelo. Ovo je mudar vođa i on je prijateljski u odnosu na sve članove paketa. Ali stranci Materia Wolf susreće se isključivo agresivno. Beta-mužjak je često prisutan u stadu - najvjerojatniji vođa vođe. To je obično obični sin vodećeg para ili brata vodećeg muškarca. Podnositelj zahtjeva na mjestu šefa paketa periodično pokazuje agresiju u Alf-mužjaci, kao da provjerava njegov status, jer je spreman zauzeti njegovo mjesto u bilo koje vrijeme.

Vuk koji je samostalno napustio stado ili je bio izbačen, nazvao je usamljeni vuk. Takve životinje imaju svaku priliku za stvaranje vlastitog stada.

Zašto se vuk zove Wolf?

Vukovi žive oslanjajući se na svoje osjećaje. Oni koriste te osjećaje za lov i komuniciranje s drugim vukovima. Prekrasno uho od zvijeri omogućuje vam da čujete pravopisnog vuka na udaljenosti od sedam kilometara. Njihov miris je 100 puta jači od onih ljudi. Sivi vuk je sposoban trčati na 55 km / h.

Vukovi žive u jatima i svako stado ima vlastitu lovu parcelu da se životinje pažljivo čuvaju od drugih vukova. U čoporu, gdje vođa slijedi red, vukovi žive mirno i ne bore se. Sukobi se događaju strancima i usamljenim vukovima, koji su razbili granicu mjesta. Svaki vučji paket ima vlastiti teritorij i lov na njega.

Zašto se vuk zove Wolf?

Domaćini pažljivo čuvaju i nadirkuju njihov teritorij, ostavljaju ogrebotine na palim stablima ili starim panjevima. Dakle, daju razumjeti što je bolje ostati daleko. Neočekivani gosti kažnjeni su, kao što su okrutni zakoni vuka. Volley Howl, koji čuje oko - metoda upozorenja da je teritorij već zauzet.

Zašto se vuk zove Wolf?

Veličina obiteljskog teritorija vuka običnog ovisi o krajoliku i kreće se od 50 do 1500 km². Preživljavanje čelika ovisi o veličini svojih lovišta, tako da ih vukovi pažljivo štite. Ako je hrana na obiteljskoj stranici je više nego dovoljno, onda će nekoliko generacija vukova živjeti na jednom mjestu. Najveći lovi listi vukova nalaze se u otvorenim krajolicima tundre i stepa i čine 1000-1250 km². U šumskoj zoni značajno su manji - 200-250 km².

Kada vukovi nemaju male mlade, rone. Vukovi hodaju iu stadama i sami. Kao rezultat toga, životinje se ponekad pojavljuju u lokalitetima, gdje se više godina nisu vidjele. Pranje vukova po noći trčajte do 70 kilometara.

Zašto se vuk zove Wolf?

U jatima, sivi vukovi ide u zimu. Ako je snijeg dubok, vukovi u stado housonu. Svaka životinja slijedi jedni druge, koračajući kad god je to moguće u istom tragovima. Wolf obični vrlo chiter. Stoga, učiti u stopama, iz koje je količina vukova stado, vrlo teško.

Zašto vukovi vukovi? Vukovi se tretiraju, jer je HOWL način da komuniciramo jedni s drugima. Uz pomoć vukova, oni saznaju gdje se najavljuju članovi njihovih obitelji, izjavljuju hvatanje rudarstva i oduzimanje teritorija ili jednostavno - razgovarati s rodbinom. Vukovi vuk obično u kasnom večernjem stražu. Tijekom godine, vukovi se najčešće će se liječiti zimi kada broj članova stada dosegne svoj maksimum. Vukovi počinju dizati aktivnije do kraja ljeta i početkom jeseni, kao i kada štenci vode obiteljsko mjesto i početi premještati svoj teritorij.

Visina i težina

Muški, u pravilu, je 20% veći od vuka. Rast - 66-96 cm u širinama, duljini tijela - 102-147 cm, rep - 33-51 cm. U prosjeku - 27-45 kg, ali postoje pojedinci težine 80 kg.

Boje djece

Duljina vunena sredstva. Boja može biti crna, bijela i s različitim nijansama - kremom, žutom, smeđom, sivom itd. Na želucu je obično svjetlija krzna, a na leđima - tamnije.

Kratka, glatka svijetla vuna nalazi se na vrhu njuške, čela i ušiju. Još više svjetlije vune na vratu. Na šapama, noge raste kratkog krzna.

Na repu na zvijeri - gusta, duga i pahuljasto krzno. Njegova boja ovisi o glavnoj boji pojedinca: dno svjetlo, gornji - tamniji. Najčešće se mala magija pojavljuje na svjetlu s tamnom vunom, koja se mijenja kao što raste. Albinos vukovi se ne događaju.

Gray Wolf je oči

Štenci imaju tamnoplave oči koje se postupno uljepšavaju. 6-10 tjedana, boja se postupno formira i postaje trajna. U odraslom vuku najčešće se nalaze zlatne ili jantarne oči. Moguće su i različite nijanse. Plavooki predatori češće nečisti.

Siva vuka vizija

Neki istraživači vjeruju da su te životinje razvile miopiju, jer ne postoje dovoljno produženi na mrežnici, koji su odgovorni za fokusiranje objekata na udaljenostima.

Vjerojatno, vukovi pate od daltonizma (djelomično). U oku, zvijer ima samo plave i crvene receptore. Testovi koji su provedeni pokazali su da je među nekoliko boja koje vukovi biraju crvenu i žutu.

Vukovi imaju dobru perifernu viziju i zbog toga brzo reagiraju na bilo koji pokreti. Visoki omjer fotoreceptora (columi i štapići) omogućuje vam da vidite dobro noću

Uši vuka

Trokutasti uši, lagano okretati odozgo. Stražnja strana ima malu vunu, koju ne možete reći o unutarnjem - tamo je krzno tamnije, dulje. Uši se mogu kretati bez obzira na drugu, pritiskom na glavu i okrenite se. Zbog rotacije ušiju, vukovi mogu odrediti smjer zvuka.

U kojim regijama vuk živi?

Trenutno je stanište vukova značajno smanjen. To je zbog njihove nekontrolirane istrebljenje u prošlosti. Većina predatora nalazi se na području:

 • Rusija;
 • Bjelorusija;
 • Od Ukrajine;
 • sjeverni arapski poluotok;
 • Afganistan;
 • Gruzija;
 • Kina;
 • Koreja;
 • Iran;
 • Indostana;
 • Irak;
 • Azerbejdžan;
 • Skandinavija;
 • Baltički;
 • Balkan;
 • Italija;
 • Poljska;
 • Španjolska;
 • Portugalski.

Iz Meksika do Aljaske životinje su uobičajene u Sjevernoj Americi. U Rusiji, oni žive svugdje, osim Taiga, Kurilskih otoka i Sakhalina. U Japanu je grabežljivci potpuno izumrli.

Zašto se vuk zove Wolf?

Vukovi mogu živjeti u raznim mještanima, međutim, preferencije koje daju mjesta slabim šumskim masivnim. Često žive u blizini osobe. U Taigi ga prate i naselili se na teritoriju, pročišćeni ljudima iz šume.

U planinama, grabežljivci žive do alpskih livada, gdje područja imaju slabu interseciju.

Wolf - Teritorijalna životinja. U hladnoj sezoni žive jata. Granice teritorija na kojima žive su označene krhkim oznakama. Zimi, područje terena prometnih predatora je do 44 km. Međutim, s pristupom proljeća, jato se raspada na parovima. Najjači predstavnici ostaju na njihovom teritoriju, a pojedinačni vodi su nomadski život. Vukovi često prate stada stoke i jelena.

Zašto se vuk zove Wolf?

Za uklanjanje potomstva, životinje su uređene Logov. Najčešće su prirodni azil - grmlje šikare, produbljivanje u stijenama. U nekim slučajevima, vukovi zauzimaju rupe drugih životinja - Barsuchi, Sadsz, Surkov. Iznimno ih rijetko kopaju. Najjači do brlog vezan je vukom tijekom razdoblja rastućeg legla. Mužjak ga ne koristi. Štenci rastu u dobro skrivenim mjestima: na brdima, u guranama, prekrivenim debelim jezerima Cane, gustim grmljem. Vukovi nikada ne love blizu svoje logow. Nakon što su štenci fiksirani za duge prijelaze, životinje napuštaju svoje utočište. Za odmor, traže nove, ali dobro zaštićene mjesta. Vulltera izvana nalikuju štencima plog, imaju boju smeđe vune.

Koliko vuka uživo?

Budući da vukovi pripadaju obitelji psa, onda žive otprilike jednako kao i pas. Ali način života vukova u divljini vrlo teških i vukova umire od bolesti, ozlijeđen nedostatak hrane, prethodno njihov mandat. U divljini, u prosjeku, vukovi žive 10-15 godina. Ali uz dobru skrb i pravilnu prehranu, mogu živjeti do 20 godina.

Zašto se vuk zove Wolf?

Što vuk hrani?

Vuk - žrtve praćenja predatora. Glavne vrste životinja s kojima jede:

 • Antilopa;
 • Roeble;
 • Los;
 • svinja;
 • jelen.

Wolves Singles uhvatiti maše glodavce, suslikov i zaitsev. Tijekom ljetnog razdoblja, vodeni ptica, predstavnici Tetherovina, domaće guske. U rijetkim slučajevima, vuk napade spavajuće medvjede, raketne pse, lisice. Predatori često napadaju ranjene ili oslabljene životinje.

Vukovi se često vraćaju ostacima životinja koje su ih uhvatili. Također u gladnom vremenu, grabežljivci ne rasuđuju Padalu: trupovi bačeni na obalu, pečate, stoke leševe.

Zašto se vuk zove Wolf?

Osim mesa, životinja koje jedu dinje, lubenice, gljive, voće, bobice. Češće uzrokuje glad i žeđ. Vukovi trebaju česti obilno piće, što je ponekad teško pronaći.

Kanibalizam - Osiguranje fenomena. Pacijenti, ranjene životinje često jedu snažnije obroke.

Vukovi su najaktivniji noću. Komunikacija u njima javlja se glasovnim signalima. Raspon zvučnih valova, koji može napraviti vuka, množenjem mogućnosti većine životinja. Iznimke su samo manični i ljudi. Životinje su sposobne lajati, squeal, ošišati, režati, gunđati, bič, urla. Apsolutno svaki zvuk koji objavljuju životinje imaju širok raspon varijacija.

Zašto se vuk zove Wolf?

Stručnjaci Imajte na umu da vukovi reagiraju na zvukove koje su podijelili conidors svjesno. Zahvaljujući zvukovima, paket prenosi razne poruke svojim članovima, označava mjesto igre. U početku, vukovi slušaju primljene informacije od svojih rođaka, a zatim bacite glave natrag i vibrirajući glas. Prvo, njihov glas je nizak, a zatim se pomiče u velike bilješke, zarobljeni ljudskim sluhom.

Samo olovni vod može poslužiti signalu za napad. Ovaj zvuk podsjeća na režanje ljutog psa.

Čuti kako vukovi mogu biti u sumrak ili u zoru, ali ne i svakodnevno. U početku, vođa urla, a onda ostatak jata. Zavijanje se najčešće završava s zglobom oblikovan lamina. Pjesme vukova - znak društvenog života vukova. Imaju emocionalni kotlu i ojačati koheziju životinja. Osim ovog tima, omogućuje vam da pronađete pale članove čopora i komuniciraju s predstavnicima drugih skupina.

Zašto se vuk zove Wolf?

Jako razvijen u mirisu vukova. Osjećaj mirisa omogućuje predatorima da otkrije žrtvu na visokoj udaljenosti. Vukovi mogu razlikovati približno 199 milijuna mistorskih nijansa. Zbog mirisa, životinje dobivaju većinu informacija. U životu predatora, oznaka, šmrkanja partnera, prijenosa i primanja informacija kroz miris igraju važnu ulogu. Izvori dobivanja potrebnih informacija od vukova služe izmet, urin i sline. Cal ukazuje na životinju koja pripada određenom vrsti, o njegovom polju. Broj oznaka značajno se povećava tijekom Gona i formiranje nove pare. U isto vrijeme, muškarci ostavljaju svoj znak, preko oznake ženki. Takvo ponašanje jača par, povećava seksualnu aktivnost.

Stručnjaci su zaključili da je u 89% slučajeva, vukovi otkrili svoj plijen mirišu, a ne zbog slušanja.

U procesu evolucije, vukovi su formirali brojne fiziološke značajke, omogućujući im da prevladaju velike udaljenosti u potrazi za hranom. Put od nekoliko kilometara životinja s lakoćom traje brzinom od oko 9 km / h. Tijekom potjere povećava se na 66. U isto vrijeme, Pings mogu napraviti skokove do 4 metra, bez zaustavljanja trčanja.

Fiziološke značajke:

 • Prikaz natrag;
 • pojednostavljeni odjel u prsima;
 • jake noge;
 • Montaža između prstiju omogućuje vam da smanjite opterećenje na površini. Zbog toga se vuk može brzo kretati uz zemljište pokrivene snijegom.
 • Predatori kada se kreće oslonjeno isključivo na prstima, a ne na cijelom nogu. Ova metoda kretanja omogućuje uravnoteženje mase.
 • Stražnje šape kraće front. Nemaju petog dodatnog prsta od zvuka.
 • Glupi kandže i vuna za čekinje ne dopuštaju pad s klizavom površinom.
 • Posebne krvne žile zagrijavaju šape od hladnoće.
 • Postoje mirisne žlijezde između prstiju na šapama. Kada se kreće, predator ostavlja oznake od mirisa. Oni omogućuju kretanjem terena i prijaviti članove kretanja vođe.
 • Niska toplinska provodljivost krzna dopušta životinji da živi čak iu oštroj klimi.

Kada jato napada žrtvu, vukovi su istovremeno smanjili nekoliko životinja. U isto vrijeme, rastrgaju ih grlo ili uložak trbuh. Prije svega, predatori jedu najvrednije u trupovima, a ostaci ostavljaju o opskrbi.

Zašto se vuk zove Wolf?

Wolf - visoko razvijeno biće. On primjenjuje posebnu taktiku pri lovu. Lov na stoku, čekaju ga u zasjedu. Dio grabežljivaca očekuje u grmlju, a ostatak stada tamo izaziva žrtvu. Kada slijedi velike unlulate, na primjer, los, oni ga uzimaju u Iszora. Nekoliko vukova trčanje za žrtvu, ostatak stada sjemena iza. Kada su umorna grabežljivci u potrazi su umorni, zamjenjuju pune sile Sorodi.

Reprodukcija i potomstvo

Zašto se vuk zove Wolf?

Vukovi se smatraju monogamnim životinjama, tako da formiraju par za uzgoj, bez obzira na prirodu uspostavljene obitelji. U razdoblju braka, ponašanje kao ženke i muškarci mijenjaju se na agresivnosti, ali nakon završetka tog razdoblja, priroda ponašanja stada postaje povoljna za rast i razvoj budućih potomaka.

Ženka i muškarac su raspoređeni u pouzdanim skloništima. Često vukovi za ovu prianjanje napuštenih rupa drugih velikih životinja. Lokacija Logove je takva da su ženski i muški osjetili opasnost unaprijed.

Ženka polaže svoje buduće potomstvo za 2 mjeseca. Na teritorijama toplije, Volccas se negdje na kraju veljače ili sredinom travnja, a na teritorijama s hladnijom klimom - u travnju - svibnju mjesec. U leglama može biti od 3 do 12 vaga. Nakon što izgleda žena ne napušta djecu više od nekoliko dana, tako je muškarac odgovoran za njihovu hranu.

Negdje za jedan i pol mjeseca, ženka hrani budućim vukovima s mlijekom, a od 2 mjeseca, meso se pojavljuje u svojoj prehrani. Kada je Wiph lagano fiksiran, ženka počinje sudjelovati u vađenju hrane zajedno s paketom, a možemo dugo ostati sami. U slučaju opasnosti, ženski transferi važe drugom, sigurnijem mjestu.

Mužjaci mogu reproducirati potomstvo već u 2,5 godine, a ženke malo ranije, iako u stvari, oni nastavljaju reprodukciju ne ranije nego za 3 godine, pa čak i za 5 godina. Treba napomenuti da prvi uparivanje u vučnom jatu ovisi o nekim vanjskim čimbenicima, uključujući i od baze hrane. U pravilu, broj vukova u pakiranju reguliran je zakonima prirodne regulacije, koji ovise o različitim čimbenicima, uključujući čimbenike uvjeta okoliša.

Tragovi Volkova

Zimi, kada se kreće u dubokom snijegu, vukovi idu kućište. Jedan vuk slijedi za drugim, dolazi do staze prethodnog vuka. Tako da saznate broj vukova u stadu u stopama.

Wolf pjesme je vrlo glatka, izgleda kao praktički ravna crta. Ovo je vjeran znak koji vam omogućuje da razlikovate trag vuka iz staze psa.

Zašto se vuk zove Wolf?

Staza odraslih vuka ima duljinu od 9,5-10,5 cm, širinu od 6-7 cm, tragovi od pruća značajno su manji, a dužina traga je 8,5-9,5 cm, širina je 5-6 cm.

Vuk drži šapu u kvržicu, tako da je trag traga otisak više utisnut od traga psa. Osim toga, dva srednja prsta na vuku su pružena naprijed, a dva bočna prsta vrate se natrag. Ako provedete ravnu crtu između vrhova bočnih prstiju, onda vuk srednjih prstiju može samo ići na ovu liniju, a pas iza linije bit će oko trećine srednjih prstiju.

Vuk

Raspon zvukova objavljenih vukovima je izuzetno bogat i raznolik. U njihovim glasovnim mogućnostima premašuju većinu životinja. Vukovi se tretiraju, prekomjerni, gunđaju, appasasa. I svaki zvuk ima veliki broj nijansi.

Najpoznatiji ljudi i čuli na udaljenoj udaljenosti, od zvukova koje su proizvodili vukovi, vuk je.

Vukovi su u zoru ili u kasnim večernjim satima, ali ne svaki dan. Vukovi počinju baciti do kraja ljeta i početkom jeseni, najčešće vukovi su zimi kada drže veliko jato.

Zavijanje je osmišljen kako bi komunicirao vukove na duge udaljenosti, uz pomoć rata vuka zna gdje se nalaze pripadnici njihovih paketa, skupljaju jata prije i nakon lova, izjavljuju hvatanje rudarstva, upozoriti rivale iz drugih jata oko oduzimanje teritorija, tražite pojedince suprotnog spola.

Vuk se obično počinje s vukom odrezka vuka, a kasnije se pridružuju drugi članovi stada. Kurzivi muškaraca, vuka i mladih mnogi različiti. Wolf Flocks obično završava tweeted vrištanje lamina.

Zašto se vuk zove Wolf?

Uz pomoć topline, čak i vrlo složene informacije mogu se prenijeti na druge vukove, kao što je pronalaženje rudarstva na određenom mjestu ili o pojavi ljudi. U isto vrijeme, vuk prvi sluša informacije iz drugog vuka, koji može biti 8 kilometara, a zatim savija glavu natrag i čini vibrirajući rat, na prvi nizak, a zatim završava na najvišoj bilješci.

Vulcie vukovi nastavljaju ne više od 5 sekundi, samo zbog odjek, zvuk se čini produljenim.

Jednim vukovima koji žive izvan stada rijetko rijetko, ne izlažu se opasnost.

Zašto se vuk zove Wolf?

Tijekom lova, vukovi se kreću tiho i ne objavljuju nikakve zvukove da ne privlače pozornost na njihovu prisutnost.

Kada je stado spreman napasti svoj plijen, vođa paketa objavljuje borbeni krik, koji je sličan režanju ljutog psa, žuriti po osobi, signal paketa na napad ekstrakcije.

Neki ljudi ne samo da znaju samo razumjeti zvukove koje objavljuju vukovi, ali također znaju kako vješto oponašaju vukove, komunicirajući s vukovima uz pomoć.

Mimica Volkov

Mimic vukovi su također vrlo razvijeni: zahvaljujući položaju usta, usana, ušiju i repa, kao i na pokazivačem zuba izražavaju svoje emocionalno stanje.

Kao kućni pas, podigao rep i vučje uši znače budnost ili agresiju.

Zašto se vuk zove Wolf?

Jezik tijela vukova sastoji se od raznih njuških izraza, repnih pozicija.

Agresivni ili zaštićeni vuk karakteriziraju spori i namjerni pokreti, visoki držanje i podignute vune, mirne vukove vukove mir, vune glatke, spuštene uši i rep.

Wolf Osjećaj organa

Iz osjetila vuka, miris se najbolje razvija, na drugom mjestu glasina i na posljednjem mjestu.

Nedavne studije pokazuju ogromno značenje mirisa za vuka, pri praćenju jata vukova, u 82% slučajeva, vukovi su pokazali losovu man i samo u 18% slučajeva uho.

Zašto se vuk zove Wolf?

Vuk ima zapanjujući miris, koji je 100 puta bolji od osobe. Vuk može detektirati proizvodnju na udaljenosti od 3 kilometra. Vukovi razlikuju 200 milijuna vrsta mirisa, za usporedbu, osoba je samo 5 milijuna. Kroz miris vuka prima većinu informacija o svijetu oko sebe.

Mnogo i fekalne oznake igraju veliku ulogu u životu vuka. Uz pomoć takvih naljepnica, vuk prenosi i prima informacije o obliku i polju životinje, koje ostavljaju takvu oznaku.

Glasine također igraju veliku ulogu u životu vuka. Vukovi su u mogućnosti čuti zvukove na udaljenosti od 9 kilometara u šumi i na udaljenosti od 16 kilometara na otvorenim prostorima.

Vučji čopor

Odnos u stadu je altruistički lik. Svaka životinja potpuno podređuje svoje interese s zajedničkim potrebama. Druga zajednica grabežljivaca ne bi preživjela. Ne samo fizičke podatke, već i psihološke značajke utječu na čin životinje. To je zbog činjenice da bi vođa trebao preuzeti organizaciju lova, dijeleći izvađenu hranu među rođacima. Stariji vukovi su odgovorni za mlađe. Mladi su neupitni zahtjevima više odraslih congora.

Zašto se vuk zove Wolf?

Sedam redovima ističe se u stadu. Upravljanje članovima zajednice događa se bez utjecaja moći. Jasna organizacija, raspodjela uloga, potpuna sloboda izbora biti ili ne biti u stadu - sve to čini vuk visoke organizirane obitelji, dobro koherentan mehanizam. Društveni status u vukovima je povezan s dobi i životinjskim podovima. Međutim, ovi pokazatelji služe samo za obavljanje ciljeva. Hvatanje plijena, vukovi nikada neće ponovno loviti dok ne dobiju hranu.

Jedinica za poljoprivredu:

 • Voditelj zauzima vođu. On je u potpunosti odgovoran za ostatak rođaka. Glavni zadaci njegovih zadataka su jasna raspodjela uloga u obitelji, organizaciji akcija, zaštita, izbor staništa, lov na vodiče. Vođa ima pravo na početak hrane prvi, ali ovo pravilo može ih povrijediti. U nekim slučajevima, odrasla životinja je podijeljena s štencima. Ova situacija se često nalazi kada postoji nedostatak hrane. Štenci - budućnost jata i vođa mora se pobrinuti za njih.

Jato nikada ne osporava pravo na prvi komad hrane. Oslabljeni vođa neće biti u stanju osigurati sigurnost svojih rođaka.

Vođa nema pravo na obranu. Tijekom opasnosti samo odlučuje kako je potrebno djelovati, paket ga uvijek sluša.

 • Ratnici - katova košnica. Oni pružaju unos hrane i sigurnost svojih rođaka. Uz vanjsku prijetnju, samo ratnici ulaze u bitku. Ovaj rang može uzeti vukove oba spola. Međutim, žena s štencima nikada ne sudjeluje u zaštiti i vađenju hrane.

Viši ratnik može zamijeniti vođu ako umre ili iz nekog razloga ne može voditi pakete. On zajedno s glavnim vukom organizira sigurnost i lov.

 • Odrasla žena, posjeduje iskustvo odgoja Volchat - Majke. Njegove osnovne funkcije - brige za štence. Fascinirana žena ne uzima automatski ovaj čin. Kada napadate paket, to je majka koja će dovesti do sigurnog mjesta svih slabih četinjača sve dok ratnici ne odražavaju napad.

Starija žena se nikada ne natječe s glavnim ratnikom, ali ako je potrebno, ona zauzima mjesto vođe. S smrću poglavlja čopora, njegova uloga počne igrati najugnutu životinju. U isto vrijeme, bori se za identificiranje boljeg podnositelja zahtjeva za status vođe.

Zašto se vuk zove Wolf?

Tijekom hranjenja i podizanja štenaca, sve majke paketa su pod posebnom pažnjom.

Posebno mjesto u životu životinja je reproducirano. Jednom godišnje paket je podijeljen na parove kako bi reproducirao potomstvo. Svi članovi stada mogu se pomnožiti. Glavno stanje u isto vrijeme - svijest o njegovoj ulozi u stadu. Oni vukovi koji nisu dobili par pomažu svojim rođacima da podignu mladi i lov. Parovi su uvijek stvoreni za život. Ako jedan od para umre, preživjeli vuk nikada ne traži partnera.

 • Guardian - kontroliranje životinja Volcte. Postoje dva subranga. Pestun - mladi vuk koji sada ne može postati ratnik zbog starosti ili mladih iz prethodnog legla. Te životinje su potpuno podređene majci, obavljaju svoje narudžbe. Tako da uče nositi kolima. Guardian - prva faza učenja, omogućujući vam da kupite potrebne vještine.
 • Ujak - muškarac koji ima obitelj. Pomaže u podizanju mladih.
 • Signal - Freak oči. On je onaj koji je obavještava o predstojećoj prijetnji. Primljene informacije analiziraju iskusnije vukove. Tek nakon toga donesena je odluka o daljnjim mjerama.
 • Štene ne nosi nikakvu odgovornost. Njegov glavni zadatak je potpuna poslušnost. Odrasle životinje pokazuju posebnu skrb i skrbništvo.
 • Osoba s invaliditetom - starije osobe, ima pravo na obranu i hranu. Vukovi se uvijek brine o svom starog konzuma.

Nego vuk se razlikuje od psa

Ima jake noge i više, šapa je malo veći i rastegnut jači. Glava ima šire čelo, u usporedbi s psom, njegova je njuška široka i na bokovima ima dosta vune, zbog čega izgleda kao lav. Vuk je usko zasadio oči i izduženu njušku. Uža je i mnogo izražajnija od psa.

Zašto se vuk zove Wolf?

Njuška na vuku je vrlo izražajna. Znanstvenici su otkrili oko 10 emocija, što može biti "čitanje" na licu - to je ljutnja, poniznost, nježnost, strah, prijetnja, strah, zloba, mir i poniznost.

Vuk ima veliku i visoku lubanju. Vučje nos koji se može lagano stršiti prema naprijed.

Zašto se vuk zove Wolf?

Odvojeni govor će ići oko zuba vuka. Legende, bajke. Wolf`s zubi - to je najvažniji alat koji utječe na način lova i života ovog grabežljivca. Gornja čeljust sadrži 20 zuba, od kojih su samo rezači 6 i 2 velika očnjaka.

Na donjoj čeljusti ima 22 zuba. Fang Wolf je dovoljno i drži njezin plijen. Fangs su vrlo jaki i mogu zadržati prilično veliku životinju. Za vuka, zubi su mu samo veliki pomoćnik u lovu, već i sredstvo zaštite. Ako iznenada vuk će izgubiti zube, onda će ga dovesti do gladi i na kraju do smrti.

Vuk dugačak rep. To je mnogo dulje i deblje od psa i spušta se. Vuk ne vidi rep, kao pas. Na vučju repu kao i psa može razumjeti vuka. Ako se rep spustio i ne pomiče - onda je vuk miran, ako vuk povlači rep - to je nezadovoljno.

Zašto se vuk zove Wolf?

Krzno na vuk debeli, tvrdi. U njemu dva sloja - tvrda kosa i poddlaka. Poddlaka daje Wolf topli zimi, a tvrdo krzno štiti ovaj graditelj od prljavštine i vode.

Vuk može podići. Obično se događa kada proljeće ide u ljeto. Tjelesna temperatura vuka zagrijava se i pahuljica počinje preplaviti iz tijela. Wolf Elementary vruće. Počinje trljati stabala kako bi se riješio zimskog krzna.

Ovisno o podvrsta vuka, krznu boju grabežljivaca ovisi. Na primjer, šumski vuk ima sivo-smeđe krzno, tundra - gotovo bijelu boju krznenog pokrova, a vuk koji živi u pustinji nosi sivokosi kaput.

Postoje neobični vukovi - čista bijela, crvena ili čak crna. Mali vukovi ili vuk imaju monofoniju boju - obično tamne. Tijekom vremena, njihov poklopac postaje nekoliko tonova lakši.

Zašto se vuk zove Wolf?

Međutim, vukovi imaju različit samo drugi sloj krzna. Vuk je uvijek sivo.

Od psa, vuk se također odlikuje stopama, koje odlazi na zemlji ili snijegu.

Pronađite pjesme vuka pomoći će sljedećim razlikama:

 • Indeks vuka i malim šapama prstima više se naseljavaju od srednjih prstiju.
 • Vuk drži šapu sastavljen - tako da je njegova staza više olakšanja,
 • Staza vučje staze je uvijek ravan pseći tragovi i veći, što će pouzdano pokazati da je vuk prošao ovdje.

Zašto se vuk zove Wolf?

Veličina tragova vuka je dužina od 9,5 do 11 cm, u vuku - od 8,5 do 10 cm.

Tragovi vuka, kao i svi psi, pokazuju četiri prsta na svakoj nozi s prisutnim kandžama. Otisci stopala su jaki, često imaju duljinu 9,5 u 11 cm. Teško je razlikovati tragove velikih pasa. Glavna razlika leži u staništu.

Vukovi žive dalje od ljudskog stana od pasa. Nagib vuka može biti od 52 cm do 75 cm. Vukovi se mogu trčati od 45 do 60 km na sat.
Vuk je obično obilježio kosu i kosti svog plijena. Neki biljni materijal može biti prisutan kao što je trava ili sjemena.

Mladi vuk - štenci za rođenje. Kako se jato dovodi?

Wolf Lair je Nora, gdje vuk donosi mladog vuka. Vukovi organiziraju lair u skrovitim mjestima. U isto vrijeme, mjesto mora imati dobar pregled. Često vukovi koriste prazne rupe drugih životinja kao uređaja za logotip.

Vukovi se uzgajaju godišnje u siječnju do veljače, po prvi put se razdoblje reprodukcije događa u dobi od 2-3 godine. Trajanje trudnoće vuka je oko dva mjeseca. Proljeće u brlog se pojavljuje mladi vuk. Obično je ženka rođena od 4 do 8 Wcrwawaya. Wolf Štenci su rođeni s gluhim i slijepim, prve dani života djece vuka se stalno blizu. Počinju vidjeti i čuti oko 10-12 dana života.

Zašto se vuk zove Wolf?

Tri tjedna mladog vuka prvi put izlazi iz Logov i početi pokušavati meso u isto vrijeme. Sudjelovanje u rastu i uzgoju. Vukovi donose najbolje meso na lair s djecom.

Mala boja Volcchat ima sivkasto smeđe nijanse, koja se mijenja s godinama. U dobi od 2 mjeseca, Volct napušta Logov, ali i dalje drži obližnje rupe. Takva mjesta su zaštićena vegetacijom iz drugih ljudi. Wolf Štenci proučava osnove lova, napadaju zemlje i miševa.

Zašto se vuk zove Wolf?

Mladi vuk raste brzo i njihova težina se povećava gotovo 30 puta u prva četiri mjeseca. Novorođenče ima plave oči. U dobi od 8 mjeseci, oči obrišite se u žutu. Do kraja prve zime nakon rođenja Volctera doseći odrasle veličine. Živi vuk obično 12-15 godina.

Jesu li potrebni vukovi i zašto?

Zašto trebamo vukove, jer za osobu vuk je neprijatelj. Opasno je za ljude i uništava stoku. Postupno, borba ljudi s vukovima dovela je do smanjenja broja. Ali divlje grabežljivi životinjski vuk običan igra važnu ulogu u ravnoteži sustava zaštite okoliša.

Zašto se vuk zove Wolf?

Vukovi su potrebni za podešavanje populacije velikih jedinica. Također, vukovi su neka vrsta "sanitarije", jer uništavanje bolesnih životinja, vukovi ne daju širenju bolesti. Lov na slabe životinje doprinosi preživljavanju najjačih.

Koliko vuka teži?

Vukovi - najveći predstavnici obitelji doggy. Njihova veličina i težina vrlo se mijenjaju u sastavu ovih grabežljivaca. U dužini, ovisno o vrsti, vuk može biti manji od metra, a može doći i dva. I težina se fluktuira od 20 kg do 100.

Vrste Volkova

Stručnjaci su sedam zasebnih vrsta predatora. Osim toga, sivi vuk postoji oko sedamnaest vrsta.

Arktik

Je rijetka podvrsta uobičajenog sivog vuka. Stanište - Grenland, Sjeverna Kanada i Aljaska. Predator je zadržao prirodno stanište za sebe zbog rijetkog izgleda osobe u oštrom, pokrivenom vječnom snijegom.

Polarni vuk - velika životinja sa snažnom tjelesnom tijelu. Mužjaci dosežu veličinu u grebenima do 99 cm. Težina može doseći 98 kg. Predatori imaju seksualni dimorfizam. Ženke su inferiorne za muškarce u veličini od oko 16 posto.

Zašto se vuk zove Wolf?

Predatori imaju debelo svjetlo s laganim crvenokosom. Pahuljasti rep, noge duge, stojeći kratke uši.

Životinje su savršeno prilagođene dugim nedostatku sunca tijekom polarne noći. U potrazi za rudarstvom prolaze značajne udaljenosti na ravnicama na snijegu. Odrasli vuk je u mogućnosti jesti jedanaest kilograma mesa u jednom prijemu. Od lova uhvaćen tijekom lova. Čak i kosti idu u hranu. Predatori mesa nikada nisu žvakani, ali gutanje kriške.

Kao ostatak vukova, polar može preživjeti samo u stadu. Najčešće se grupa sastoji od 12 pojedinaca. U poglavlju to je muško i žensko. Ostali članovi zajednice - štenci iz prošlih leđa i nedavno rođeni. U nekim slučajevima, paket uzima sebi usamljeni vuk, ali u isto vrijeme to obožava vođe.

Štenci u grupi samo alfa ženski. Uz izgled mladunče iz drugih vuka, odmah se ubijaju. Takva se ozbiljnost objašnjava ekstremno teškim staništem, u kojem je teško hraniti veliku količinu obrisanja.

Zašto se vuk zove Wolf?

Opstanak životinja ovisi o veličini lovišta. Tako vukovi štite njihove granice. S početkom zimskih prehlada, skupina grabežljivaca migrira na jug, gdje je lakše dobiti hranu. Najčešće slijede sobove.

Polarni vuk hrani apsolutno sve što on može pronaći. Ljeti, njegova prehrana uključuje kukce, žabe, ptice, lišajeve, voće i bobice. Zimi, grabežljivci jedu uglavnom meso zečeva, leming, ovce, jelen.

Polarni vuk slijedi svoj plijen primjenjivati ​​zasjede i mijenjati vozače. Najbolje vrijeme lova - proljeće. U toplo vrijeme, pao je, jelen u takvim uvjetima postaje teško kretati se i preditor lako privlači.

Zašto se vuk zove Wolf?

Zdrava i jaka opasnost od biljojeda nikada ne prijeti. Paket napada samo na jelene ili bolesne životinje. Napad na stadu, predatori ga razbijaju. Tako da su izolirani odabrana žrtva i ubijaju. Kada se stado ima vremena za pregrupiranje i okružuju njegovo potomstvo s gustim prstenom, vukovi se moraju povući. Pozitivan rezultat može se postići vukovima samo u 11% njihovih napada.

Ženski predatori stižu u pubertet do tri godine. U muškaraca, ovo razdoblje dolazi na dva. Neko vrijeme, prije rođenja, vuk počinje pripremati brlog. U ledu, kopaju preditori Norae ne mogu, tako da je mjesto za pojavu štenaca je špilje ili udubljenja u stijenama.

Zašto se vuk zove Wolf?

Trudnoća teče 74 dana. U leglama nema više od tri zla. Pojava više štenaca promatra se iznimno rijetko. Štenci koji su se pojavili slijepo i bespomoćne. Njihova težina ne prelazi četiri stotine grama. Za mjesec ne napuštaju laj. Samo su potpuno fiksirani da ga počinju ostavljaju. Sve to vrijeme, ženka ih hrani mlijekom.

Briga za potomstvo leži ne samo na vuku, već i na cijelom paketu. Kada majka napusti udarac za lov, mladi ljudi gledaju štence. Čak i sa oskudnim zalihama hrane, odrasli vukovi uvijek hrane djeci. Dakle, moguće je sačuvati broj populacija. Zbog oštre klime, vukovi ne ugrožavaju opasnost koja proizlazi iz čovjeka. Lovci na Arktiku br.

Da bi se postigla pubertet, mlade životinje napuštaju stado i pokušavaju stvoriti vlastite. Traže bilo tko ne zauzet teritoriju i pomesti njezine granice.

Polarni vuk naveden u crvenoj knjizi. Lov za njega je zabranjen.

Ogrtač

Nosi vaše ime zbog dugog krzna koji pokriva vrat i ramena. Vuna na ovom području podsjeća na grivu konja. Aguarachaa se nalazi u Sjevernoj Argentini, Urugvaju, Boliviji, Paragvaju, Brazilu. Međutim, njezino glavno stanište je Južna Amerika.

Vuna gura crvenokosa, uši su velike, sudbina je izdužena. Izvana, vuk izgleda lako i mučen. Težina životinja ne prelazi 24 kg.

Zašto se vuk zove Wolf?

U akoyakringing najduže noge među ostalim predstavnicima vuka. Ova struktura udova omogućuje grabežljivcu da traži rudarstvo u visokoj travi. Hunt Wolf. Hrana s gmazovima, pticama, pakiranjem, agutijem, biljkama, voćem. Često napada ovaca i perad kada ide u grupe.

Ggrade žive u parovima. Iznimno rijetko kontaktira s njihovim rođacima. U leglama nalaze se do tri zla. Imaju crno krzno. Ženka rađa štence zimi.

Pogled je naveden u crvenoj knjizi. Danas nemam prijetnju izumiranja. Međutim, još uvijek životinja je vrlo rijetka.

japanski

U međunarodnoj klasifikaciji dodijeljene su dvije podvrste tih životinja:

 • Hokkaido ili eZo. Ovi predatori su živjeli na otoku Hokkaido. Izvana nalikuje običnom vuku.
 • Honsol ili chondossky.

Zašto se vuk zove Wolf?

Vlada Maida imenovala je nagradu svima koji joj donosi šef predatora. Bio je to početak punog uništenja podvrsta. Godine 1889. japanski vuk je potpuno nestao.

Lirev

Znanstvene studije su pokazale da u Južnoj Americi vukovi ne žive. Od 2009. godine pokušaj je proširio legendu o navodno postojećem tvari. Potvrdite ili opovrgnite primljene informacije trenutno nemoguće. Dakle, Liray Wolf ostaje više fikcija.

Zašto se vuk zove Wolf?

Newfoundland

Službeno, vrstu izumiranja 1911. godine. Predator je živio na istočnim obalama Kanade. Boja je bila svijetla s tamnom trakom kralježnice. Hrana glodavci i caribou.

Zašto se vuk zove Wolf?

Zbog gustog krzna, postojao je trajni lov. Osim toga, od 1900. godine uočeno je nedostatak hrane, što je dovelo do oštrog smanjenja broja karibua. Svi ovi čimbenici doveli su do potpunog nestanka newfoundlandskog vuka.

etiopski

Fenotip ovog predispodatora je sličan Foxu. Pogled je na rubu izumiranja. Zbog iznenađujuće lijepog krzna na životinji, provodi se stalni lov.

Zašto se vuk zove Wolf?

Maenzensky

Najčešći tip vukova u Sjevernoj Americi. Životinje mogu doseći težinu do 79 kg. Visina u grebena - 89 cm. Osjeća jelene, wapiti, ovce i brijestove, bizono.

Aljaski vuk je prebačen u Žutestovosti Park. Tamo se savršeno prilagodio. Njegov broj povećao se za 1290 osoba. Neki predatori tijekom vremena ostavili su zaštićena područja i naselili u graničnoj zoni. Na tim mjestima su lov.

Zašto se vuk zove Wolf?

Crveni ili planinski vuk

U planinama Azije postoji nevjerojatna životinja. Recite točno tko je ovaj samo jedan izgled izuzetno težak. Njegovo tijelo je presavijeno kao šaknal, ponašanje vuka i prekrasno krzno podsjeća na lisicu.

Crveni ili planinski vuk - pametan i lijep grabežljivac. Masa životinje doseže 22 kg, duljina tijela ne prelazi mjerač. Boja je svijetla, rep je dugačak i visi gotovo na tlo, krzno pahuljasto i guste. Njuška je skraćena, uši su velike zaobljene, visoko isporučene.

Ovisno o staništu, crveni ili planinski vuk ima drugu boju vune. Međutim, u većini slučajeva je crvenkasta. U hladnoj sezoni, krzno postaje gusto, gusto i mekano. Do ljeta, vuna treperi i postaje tamnija. Volctet pri rođenju ima smeđe boje.

Zašto se vuk zove Wolf?

Postoji 10 podvrsta grabežljivaca. Razlikuje se od sebe veličine tijela, boje i debljine krzna.

Crveni ili planinski vuk živi na različitim mjestima. Međutim, broj je beznačajni. Stručnjaci ne mogu sa sigurnošću reći da li on trenutno živi u Rusiji. Uglavnom crvena ili planinska vuka živi u Aziji.

Predator živi u grimakama i stijenama, gdje snijeg stalno laže. Na ravnicama iu šumama pojavljuje se samo u potrazi za hranom ili kada se kreće s jednog teritorija u drugu. Izuzetno rijetko životinjski napadi domaće stoke.

Loviti grabežljivce u stadu. Njegova vrijednost ne prelazi 13 osoba. U ovom slučaju ne postoji eksplicitan vođa. Rudarska hrana najčešće u danu dana. Crveni ili planinski vuk hrani se jelenima, antilopima, gušterima i glodavcima. Veliko stado može ubiti bika i leoparda. S nestašicom hrane, crveni ili planinski vuk se ne događa na Padalu.

Unatoč činjenici da u prehrani grabežljivca uglavnom uključuje meso, ne zanemaruje biljnu hranu. U lairu s novorođenim štencima uvijek postoji planinski rabarbarb. Stručnjaci vjeruju da blijedi mlade, blijedi cvatove biljke tretirane želučanim sokom.

Crveni ili planinski vuk napade žrtvu na stražnjem dijelu. Nikada ne uhvati grlo rudarstva, za razliku od ostalih igala.

Značajka životinja ima tajni karakter. Uvijek se skriva od ljudi. Lair dogovoriti u dobro zaštićenim mjestima. Nora nikada ne kopaju. Dobro plivajte i skočite. Posjeduju osjetljivu sluh.

Zbog tajnoviti način života, grabežljiva biologija nije u potpunosti proučavana. Stručnjaci s povjerenjem mogu govoriti samo o činjenici da crveni ili planinski vuk stvara par s jednom ženkom. Podizanje štenaca se bavi muškarac. U uvjetima Neo, grabežljivac je pokošen zimi. Trudnoća traje 59 dana. U leglu nema više od 9 štenaca.

Zašto se vuk zove Wolf?

U uvjetima topline klime, mladi se rodi tijekom cijele godine. Rođen štene izvana slično konvencionalnom vuku ili njemačkom pastiru. Tek nakon 13 dana otvara oči. U pola godine štene počinje biti zabavno kao odrasla osoba. U dvije godine dolazi do dospijeća spola.

Đumbir

Vani Red Wolf podsjeća sijed. Međutim, to je nešto manje veličine, njegovo tijelo je više vitka, ušla vuna, uši i noge su dulje. Tijelo doseže veličinu od 129 cm, visine do 79, mase ne više od 39 kg. Boja crvenog vuka nije jedan prozor. Mords i noge crvenkasto, spin crno.

Osobni predatori u prerijima, močvarama i planinskim mjestima. Stada se sastoje od više životinja. Agresija u skupinama je potpuno odsutna.

Zašto se vuk zove Wolf?

Crveni vuk hrani ne samo s mesom, već i biljnom hranom. Plijen grabežljivca najčešće postaje zečevi, rakuni, glodavci. Iznimno rijetko jelena. Često životinje jedu zona i bobice. Crveni vuk ponekad postaje rudarstvo risa i aligatora.

Razdoblje reprodukcije traje od siječnja do ožujka. Vuk donosi do 7 štenaca. Slučajevi su opisani kada je ženka rodila 11 Volcchat. Životinje na kopnu su opremljene pod obojenim stablima ili na obalama vodnih tijela. U pola godine štenci postaju neovisni. Vuk živi u zatočeništvu oko 13 godina, in vivo - 4 godine.

Crveni vuk - najpariji predstavnik PD. On je naveden u crvenoj knjizi.

Tobolčar

Najnoviji predstavnici podvrsta živjeli su do 1936. godine u Tasmaniji. Ljetni vuk je imao duljinu tijela u blizini metra, rep je 49 cm. Mužjaci su mogli doprijeti do dva metra.

Predator Lubanja nalikovala je psa, ali tanko na kraju i gust u podnožju repa, sagnuo se stražnji udovi govorili o svojoj prirodi uzorkovanja. Vuna je bila nepristojna, kratka, vrlo gusta. Spin je imao utopljenu nijansu. Bilo je tamnije trake na njemu. Belukho je bio lagan, njuška je siva. Stojeći uši, kratki, zaobljeni.

Ljetni vuk imao je osebujnu torbu na želucu, formirana od strane kože, otvorio se natrag.

Zašto se vuk zove Wolf?

U početku, životinja prebiva na zeljastim ravnicama iu rigoroznim šumama. Međutim, s dolaskom osobe, njegovo se stanište promijenilo. Prebacio se na planine gdje je učinio svoj brlog u špiljama i ispod obojenih stabala. Ljetni vuk je bio noćnik, ali ponekad je otišao zagrijati ispod zrake sunca. Sama grabežljivaca, iznimno rijetki parovi.

Ljetni vuk koji se hrani na gušterima, ptice, echidins. Nakon naselja u Australiji, životinja je počela napadati na domaću stoku. Ljetni vuk se često pridružio životinjama. Uhvaćen i ne unselid igara preditor je otišao i nikada joj se ne vratio. Ljetni vuk imao je piercing, manje, gluh, kašlju kore.

Tilacin - dječja životinja. Wolf je želudac bio je torba koja je nastala kožom. Izloženo je i mladi su lansirani. Tri mjeseca kasnije, štenci su počeli napuštati torbu, ali su se vratili dok nisu bili devet mjeseci.

Ljetni vuk u umjetnim uvjetima nije se pomnožio i živio do 9 godina.

Šuma

Ovisno o staništu, fenotip vukova se mijenja. Hladnija klima, masivnije i velike životinje koje žive u tim uvjetima. U prosjeku, udio sivog vuka je sljedeći:

 • težina 33-63 kg;
 • duljina tijela 104-161 cm;
 • Visina u širine 67-87 cm.

Ovi pokazatelji čine običan vuk najveći u obitelji.

Jednogodišnje životinje teže 19-31 kg. Treću godinu života 34-46 kg. Vrhunac razvoja vuka doseže tri godine. U Aljasci životinje dosežu težine od 76 kg, u umjerenim geografskim širinama, pokazatelj se razlikuje u rasponu od 51-61 kg.

Zašto se vuk zove Wolf?

Izvana, vuk izgleda kao koherentan pas. Noge su mu visoke i moćne. Šapa za razliku od pasa više izduženi. Oznaka vuka ima duljinu do 13 cm, širinu - 7. TAK Impresum više olakšanja, za razliku od pasa. Lako se razlikovati na prvim srednjim prstima. Track Track podsjeća na ravnu liniju.

Opis vanjštine vuka:

 • Dječja glava;
 • Na stranama izdužene široke njuške, go "benbard";
 • Visoka, teška, velika lubanja;
 • širenje na dno, široke rupe nosa;
 • Gusti dugačak rep uvijek izostavljen. Na njegovom pokretu i položaju možete prosuditi raspoloženje vuka i položaja u pakiranju.
 • Struktura čeljusti govori o načinu života životinje. Zubi zubima, koji uključuju donje prve kutnjake i gornje četvrte premolare, uključeni su u dio koji je uhvaćen u Dichu. Fangs pomažu vuku povlačenjem i držati žrtvu. S gubitkom zuba, životinja je osuđena na smrt.
 • Krzno dugo, guste, sastoji se od dva sloja. Zahvaljujući njemu, vuk izgleda mnogo veći nego to je zapravo. Kosa pepela, koja čini prvi sloj vune, štiti životinju od prljavštine i vode. Poddlaka - drugi sloj - je vodootporna dolje koja vam omogućuje da zadržite toplinu. Bliže ljetu nalazi se mol. Tijekom tog razdoblja, pooh lebdi u malim kvržicama. Da biste ubrzali proces, životinje trljaju kožu o raznim predmetima: stablo debla, kamenje.
 • Wolf štene ima tamnu monofonsku vunu, koja se laže neko vrijeme. Krz boja može imati miješane nijanse od predstavnika jedne populacije. Vukovi su uvijek sivi, samo se slika boje neba razlikuje.

Mnogi vjeruju da je boja vune za maskiranje. Međutim, stručnjaci tvrde da krzna boja povećava pojedinačne značajke svakog pojedinca.

 • Oči na životinjama do 17 tjedana plava, a zatim narančaste nijanse. Izuzetno rijetka boja očiju u odraslim vukovima ostaje plava.

Kako lov na vukove

Vuk je jedan od najjačih, izdržljivih i lukavih grabežljivaca, koji mogu pratiti i bez umora od mora slijediti svoj plijen.

Vukovi mogu loviti i u pakiranju i sami. Zimi, vukovi love pakete na velikim unlulatima. Vuk se lako kreće kroz snijeg poklopca i da se kreće u snijegu s velikim životinjskim papanjem i ostaviti vuk potjerati mnogo teže.

Zašto se vuk zove Wolf?

U većini slučajeva, vukovi napadaju mlade, stare, bolesne ili ranjene životinje, dok vukovi osjećaju da su neke od životinja jake i zdrave, a kakva je pacijenta ili oslabljena.

Uz lov vukova čopora, svaki vuk ima vlastitu ulogu u lovu, dio vukova sudjeluje u potrazi za plijenom, drugi dio vuka jata presijeca plijen. Kada lovi vuk prvenstveno uživa u svom smislu. Fasean kaže vuku negdje svoju žrtvu, uz pomoć blijedog vuka slijedi plijen u stopama.

U potrazi za stada, vukovi ubijaju žrtvu, napadajući cijelo čopora, dok je pravo na prvo uživanje u hrani žrtve pripada vođe i ženki, dobivaju najbolje dijelove rudarskog trupa.

Zašto se vuk zove Wolf?

Vukovi su vrlo lukavi životinje, ponekad osjećaju da ne mogu nadoknaditi plijen, zaustaviti potragu kada se žrtva razbije od njih i smanjiti brzinu, vukove opet napadaju. Kada vukovi napadaju jato stoke, jato vukova je odvojeno, dio napada pse čuvanja stada, a ostatak vukova na stadu. Vukovi mogu koristiti poznata područja teritorija kako bi voze svoje žrtve u slijepu ulicu i tamo ih čuvaju. Često stado vukova za dugo vremena potajno slijedi jato praznih životinja, čekajući prikladan trenutak za napad.

Glavno oružje vuka je zubi, oštri očnjaci vuka dosežu duljinu od 5 cm, drže vuk, ubija i vuče svoju žrtvu. Zubi su toliko važni za vuka da je gubitak zuba destruktivan za njega.

Ljeti je paket podijeljen i vukov lov sam. Glavno ljeto rudarstvo vuka je zec. Osim zera, ljeti, vuk lovi glodavce, dok vuk skače na glodavce odozgo, pritisne svoju šapu i jede. Vuk, lov sam se ponaša vrlo oprezno. Može sjediti satima u zasjedi, čekajući svoj plijen. Neprimjetno potonući svojoj žrtvi, vuk ga brzo zgrabi za grlo, donosi na tlo i ubija.

Wolf neprijatelji u prirodi

Vuk snažan i pametan predator, u prirodi ima nekoliko neprijatelja. Vuk može ući u okršaj s drugim predatorom: medvjedom ili kasom zbog proizvodnje. Ponekad vuk dobiva ozbiljne ozljede kada se lovi na velike prazne životinje: losos, svinje, jelen ili bizon, to se događa da vuk čak umire od ozljeda ili zbog nemogućnosti za lov.

Zašto se vuk zove Wolf?

To se događa da se dva vuka dijeli teritorij, uređujući krvave borbe među sobom, što ponekad čak i do smrti vukova iz jednog od stada. Glavni neprijatelj vuka je čovjek. Vukovi štete stočarstvu, zbog toga, osoba u antičko doba se bori s vukovima, postavljajući cappos i vožnje vukova. Sve to dovodi do opipljivog smanjenja u populaciji vukova.

Lov za vukove

Vuk uzrokuje ozbiljno oštećenje stoke i lova i lova. Da bi se procijenilo ljestvica štete uzrokovane vukovima, dovoljno je napomenuti da je u Yakutiji u 2012. godini, vukovi uništeni oko 800 kućnih rend i više od 200 konja. Riječ je o oštećenju ženskog uzgoja vukova u svakom trenutku bio je glavni razlog za lov za siv predator. Ne smijemo zaboraviti da vuk obavlja važnu funkciju u ekosustavu, kontrolirajući broj određenih vrsta životinja, kao i uništavanje slabih i bolesnih osoba. Masovni i neograničeni lov vuka mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju stanovništvu vukova.

Do nedavno, lov na vuka u Rusiji bio je dopušten tijekom cijele godine. Trenutno, u većini regija, lov na vuka je dopušten od 1. listopada do 28. veljače. U drugom trenutku, lov na siv grabežbu je zabranjen.

Nije lako loviti vukove, zbog visoko razvijenih organa vuka, trikova i opreza.

Meso vukova ne jede, trofej je vučja koža koja se najčešće koristi za dekorativni ukras sobe poput vanjskog ili zidnog tepiha.

Wolf napadi

Postoje različita mišljenja o opasnosti od vukova za osobu. U većini slučajeva vukovi su napadnuti vukovi. Za razliku od drugih životinja, kao što su lisice i psi, koji, kada zaraženi bjesnoćem, padnu u letargiju i postaju dezorijentirani, vukovi u infekciji odmah padaju u bijes. Napad na osobu ili drugu žrtvu, vukovi nastoje ga ugristi iza vrata ili glave, što dovodi do činjenice da virus bjesnoće spada u ljudski mozak, mnogo ranije od medicinske pomoći će biti osigurana.

Zašto se vuk zove Wolf?

Osim slučajeva napada vukova zbog bjesnoće, spominju se mnogi slučajevi napada na osobu sasvim zdravim vukovima.

Neki istraživači dolaze do zaključka da se vukovi ponašaju agresivno, pa čak i napadaju osobu na onim mjestima gdje vukovi nemaju prirodnu proizvodnju, na takvim mjestima vukovi se pripremaju zbog ljudskog računa i manje straha njega. Postoje i prijedlozi da se napadi vukova na ljude događaju u ljetnom vremenskom razdoblju, kada vukovi trebaju hraniti mlađe generacije, kao i na visokoj gustoći vukova u zemlji.

Zanimljive činjenice o vukovima

 • Zahvaljujući dugoročnim znanstvenim eksperimentima, izveden je hibrid vuka i psa. Pasmine kao što su Sarlos i češki Volccaci smatraju se svjetskim priznatim.
 • Tijekom srednjeg vijeka, grabežljivac se smatrao slugom mračnih sila. Mnoge legende, legende i bajke bile su presavijene njegovim slikama. Najpopularniji je veto ili vukodlak.
 • Vukovi gotovo nikada ne napadaju osobu. Ako se to dogodi, životinja će najvjerojatnije povrijediti bjesnoće.
 • Mnogi grb europskog plemstva bili su ukrašeni slikom vuka. Visoki rangirani redovi su vjerovali da se njihov rod pojavio zahvaljujući skraćenom.
 • Tako da je bitka uspješna, Vikinzi prije njega stavili na hitove grabežljivaca, a također pili krv.
 • Wolf Zemlja. Bila je to tako zvana Irska 17. stoljeća zbog brojnih vuka koji su živjeli na njezinim zemljama.
 • Uz povoljne vremenske uvjete, preditor može čuti zvuk na udaljenosti od 17 km.
 • Vuk je vrlo teško ukrotiti. San da ima grabežljivu u svojoj kući, koja će biti promatrana teritorij ne utječe. Vukovi se boje ljudi, pa će se sakriti od stranaca, a ne braniti njihov teritorij.
 • "Volchanka" prevedena znači "Crveni vuk". Liječnici u prošlosti smatrali su da se ova autoimuna bolest pojavljuje nakon ugriza predatora.
 • Životinja savršeno pliva. Može prevladati udaljenost od 14 km zahvaljujući malim membranama.
 • Hitler je stvarno volio vukove. Mnogi od njihovih vojnih sjedišta koje je dao kodna imena povezana s imenom grabežljivca.
 • Užasan vuk - prapovijesna životinja, od kojih je glavni plijen bio mamut.
 • Vrana se često naziva "Wolf Bird". Takvo mu je ime dano zahvaljujući navike praćenja predatora. Ptica dopire do ostataka udubljenog plijena, a također koristi igle kao zaštitu.
 • Aztec je probio prsa u umirućem akutnom vučju kost. Vjeruje se da na sličan način možete spriječiti smrt.
 • U srednjovjekovnoj Europi tijekom poroda je korišten prah iz jetre predatora u srednjovjekovnoj Europi.
 • Eye Wolf Meso može se pretvoriti u vampir. To je bilo toliko smatrano Grcima.
 • Cherokee nikada nije lovio na ovaj predator. Vjerovali su da će oružje koje su ubile životinju "pogoršavaju". Također su se bojali osvete od posvećenja mrtvog vuka.
 • Predator je dobro razvijeni izrazi lica. On ga koristi za komunikaciju s rodbinom.
 • "Veliki Bog" - prijevod vuka vuka s japanskog.

U Indiji, koristi se primitivne zamke u obliku jame s šiljastim štapićima na dnu predatora.

Podijelite na društvenim mrežama::

Slično