Voditi papagaj samo moja majka

Voditi papagaj samo moja majka

Jednom mi je dečko dao rođendan Parat Ara. Ne znam gdje je izvadio tako lijepu i veliku pticu, ali bio sam zadivljen. Ona je nevjerojatno skupa.

Kažu, ako sadržete takve ptice, onda samo u cirkusu. Doista, trebalo je veliko plavično za njezin sadržaj. Noge su pokucali u krv kako bismo pronašli takav papagaj. Isti slučaj kada je životinja za kupnju je lakše od stanice.

Ptica je vrlo glasna i bučna, i morala sam se naviknuti na to. Hranjenje ga hranom i voćem, travom, jede povrće.

Moj dečko je izabrao papagaj na temelju da ga nauči razgovarati. Bio je to naš zajednički san. I u vezi s ovim ću vam reći zabavnu priču.

Svi naši napori za treniranje papiga završili su fijasko. On je utihnuo tvrdoglavo, i nije mogao ni reći "zdravo". Uzaludni pokušaji nastavili su oko dva mjeseca, dok je moja mama nije došla posjetiti.

Je li ova žena voljela papagaj, ili se navikao na nas, ali s dolaskom mame postao je razgovor. Najzanimljivija stvar je da je reproducirao uobičajene riječi, nego čudno.

Prva riječ u njegovom leksikonu bila je "Barglak". Moj stan se nije razlikovao nevjerojatnom čistoćom, ali nije bilo lansirano. I mama je pokušala nagovijestiti na svaki način. I papagaj je usvojio svoju naviku.

Nakon nekog vremena, nakon prve izgovorene riječi, naslijedio je riječ "čist" od mama. Rekla mi je "izaći češće, kći", i sjećam se samo papagaj "čista".

A kad se moj dečko vratio kući nakon dugog radnog dana u večernjim satima, čuo je od novog člana obitelji Lakonični i jasan izraz "čist". Dugo smo se nasmijali.

Napomim da prije dana papagaja, nikad nismo pokupili. I dan, kad je moj papagaj rekao mom dečkom "čistim", došli smo s imenom "Watchman". I više nismo brinuli o pljačkašima. Izlazi u kući i čuje "čist", to znači da netko ima domove.

Ali na ovim smiješnim ishodima mog papagaja nije završio. Lako je kopirao mamu, a ja sam je zamolio da ga prouči. Jednom ili dvaput tjedno došla je i radila s njim preko osnovnih fraza tipa "Bok, kako si", "ima lijep dan", "Laku noć".

Nešto što je stražar rekao da je važno ignorirati, ali je češće onesposobljeno s njegovim izjavama. Bio sam vrlo vezan za stražar i još uvijek živim s njim. Tip je postao moj muž, a papagaj je prestao vrištati na njega "čist". Možda je to bilo na vjenčanju, a papagaj je osjećao da je moj voljeni bio zategnut prijedlogom ruku i srca.

Gosti naši papagaj ne boji se, od Willera povremeno objavljen. Leti oko stana i svakodnevno sjedi na ruci, glavu ili ramenima. Uskoro će biti 3 godine. Prije mjesec dana naučio je riječ "ići", a kad kaže ova riječ, ovo je znak da ga trebate osloboditi. Nemoj mu biti dosadno s njim.

Podijelite na društvenim mrežama::

Slično